GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Şubat 2019 Salı 10:42

Büyükşehir düğmeye bastı: Göz-Göz’den sonra Kaf-Kaf’a müjde!

Geçtiğimiz ay Göztepe Spor Kulübü’nü maddi anlamda destekleme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Karşıyaka Spor Kulübü için harekete geçti. Belediye, Çiğli Selçuk Yaşar Spor Tesislerinde gerçekleşecek çalışmalar için kulübe 5 milyon 430 bin TL’lik destek verme kararı aldı.

Mehmet İŞLER/ EGEDEONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü’nü maddi anlamda destekleme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı’da hayata geçirilecek dev tesisler için de düğmeye basmıştı. Ocak ayında Göztepe’yi 7 milyon TL’lik pay ile destekleme kararı alan belediye Şubat ayı meclisinde gündeme gelen önerge doğrultusunda Karşıyaka’ya da 5 milyon 430 bin TL verecek.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün irtifak hakkını 1994 senesinde 29 yıllığına aldığı Çiğli Selçuk Yaşar Spor Tesislerinde, ‘futbolcu lojmanları giriş, kantin, çim sahanın ıslahı, tel çit, LED aydınlatma, çevre aydınlatma ve güvenlik kamera sistemi ile basketbol salonlarının ısıtma, soğutma inşaat işlerinin yapılması’ işleri gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi 5 milyon 430 bin TL’lik tutarı kulübe ödeyecek. Protokolün görüşülmesi meclis gündemine getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı’nın Pancar Mahallesi’nde yapılacak spor akademisi ve tesislerine 7 milyon TL’lik maddi destek sağlama kararı almıştı.