GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2020 Cuma 20:03

Büyükşehir’den yeni hamle: Kavurmadan sonra sıra sebze paketlerinde!

Kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında yıllardır süt dağıtımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs ile mücadele edildiği şu günlerde ihtiyaç sahiplerine kavurma da ulaştırmaya başlamıştı. Tarım sektörünün temsilcileriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ilk fırsatta sebze tedariki de yapılacağının ve evlere ulaştırılacağının bilgisini verdiği öğrenildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarım sektörünün temsilcileriyle meclis salonunda bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren zirvede önemli konuların masaya yatırıldığı belirtildi. Sosyal medya hesabından, “Bugün tarihi bir toplantı yaptık. İzmir’de tarım sektörünün tüm temsilcileriyle bir araya geldik, çok önemli kararlar aldık. Üreticinin ürününü tarlada bırakmayacak, tüketiciyi sağlıklı ürünlerle buluşturacağız. Yarın yola çıkıyoruz” açıklamasını yapan Soyer’in toplantıda temsilcilere genel bir bilgilendirme yaptığı ve yeni süreçte hayata geçirilecek projelerden örnekler sunduğu aktarıldı.

Koronavirüs salgını ile mücadele edilen olağanüstü günlerde dayanışma kampanyası organize eden ve ‘Biz varız’ başlığı altında yürütülen çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahiplerine kolilerce gıda yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir hamle hazırlığında olduğu öğrenildi.

Yıllardır süt dağıtımı yapan ve geçtiğimiz günlerde evlere gönderilen paketlere kavurmayı da ekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin ilk fırsatta sebze ve meyve dağıtımına girişeceği belirtildi.

Bezelye, bakla başta olmak üzere sebzeleri üreticilerden satın alacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yardım paketlerine bu ürünleri ekleyeceği aktarıldı. Soyer yeni adımın duyurusunu yaparken ayrıca meyve kurutma tesisleriyle ilgili de temsilcilere detaylı bilgiler sundu.