GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2021 Perşembe 10:48

Büyükşehir’den ulaşım kararları: Koordinasyon ve ücret toplamada yetki devri!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden olan ESHOT’tun bazı yetkilerinde değişim kararı alındı. Kara, deniz, demiryolunda işletilen her türlü toplu taşıma ile ücret tarifelerinin koordinasyonu Ulaşım Daire Başkanlığı’na devredilirken ulaşımdan elde edilen ücretlerin toplanması görevinin de ÜNİBEL A.Ş.’ye aktarılması kararlaştırıldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Mayıs ayı ikinci olağan oturumunda Büyükşehir’e bağlı ESHOT’un bazı görev ve yetkilerine ilişkin olarak düzenleme yapılması kararlaştırıldı.

Hukuk-Ulaşım ve Hukuk-Şirketler komisyonlarında görüşülen düzenlemeler karara bağlanarak meclisin onayın sunuldu. Yapılan oylama ile değişiklikler kabul edildi.

Alınan karara göre toplu taşıma, elektronik kart işlemleri ve ücret tarifleri gibi görevlerin koordinasyonu Ulaşım Daire Başkanlığı’na verildi.

Diğer yandan ESHOT, İZULAŞ A.Ş, METRO A.Ş, İZDENİZ A.Ş, İZBAN A.Ş, İZFAŞ A.Ş, İBB Mali Hizmetler Dairesi üzerinden ulaşım ile ilgili toplanan gelirlerin ise ÜNİBEL A.Ş.’ye aktarılması kararlaştırıldı.

Alınan karar 11 Haziran’dan itibaren işleme konulmaya başlayacak.