GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mart 2020 Pazartesi 10:32

Büyükşehir’den 'Toprak Dede' vetosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi toprak dede lakaplı Hayrettin Karaca’nın ismini taşıyan Çiğli’deki park alanı ve yeni imar düzenlemesini ret etti. Çiğli Belediyesi, yenilediği bir parka Karaca’nın adını vermiş ve törenle açılışını yapmıştı.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin 97 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adını taşıyan Ataşehir Mahallesi’ndeki parkla ilgili aldığı meclis kararı ret edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesinin meclisten oy birliği geçirerek gönderdiği alana ilişkin imar düzenlemesini kabul etmedi. Çiğli, çocuk bahçesi olarak belirlenen alanın genişletilmesini ve parkın yanında bulunan 7 metrelik yolun düzenlenmesini istemişti. Bununla ilgili karar alan Çiğli’nin hem park alanı hem de yeni yol düzenlemesi veto yedi.

Yıllardır kullanılmayan ve mezbelelik olan Ataşehir’deki park alanı Çiğli Belediyesi tarafından düzenlendikten sonra açılışı gerçekleştirilmişti. Hayrettin Karaca’nın adını taşıyan parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bu parka Karaca’nın adının verilmesinde Çiğli belediye meclisinde yer alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karaca’yı yeni kaybettik fakat ben şahsım olarak tanışma fırsatı bulmuştum. Onun adını ilçemizde yaşatacağız” ifadelerini kullanmıştı.