GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Mart 2024 Cuma 21:49

Büyükşehir'den ŞPO'ya 'Zorlu Gökdelen' yanıtı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin bugün yaptığı açıklamaya yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi iş makinelerinin, Zorlu Gökdelen'e ait alanda değil kamuya terkli alanda otopark yapımı için çalıştığını dile getirdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Açıklamada, iş makinelerinin Zorlu Gökdeleni” olarak bilinen 7419 ada 1 parsel üzerinde değil yanında yer alan ve kamuya terki yapılan parsele otopark yapımı için çalıştığı ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehit Fethi Bey Caddesi güzergahında bölgenin otopark ihtiyacına cevap vermek üzere 105 araçlık açık otopark düzenlemesi için proje hazırlamış, bu proje 13.12.2023 tarihinde  2023-957 No’lu UKOME Genel Kurulu tarafından uygun görülmüştür. Otoparkın yapılacağı alan “Zorlu Gökdeleni” olarak bilinen 7419 ada 1 parsel üzerinde değil yanında yer alan ve kamuya terki yapılan parseldedir.

ŞEHIR PLANCILARI’NDAN ‘ZORLU GÖKDELEN’ AÇIKLAMASI… İŞ MAKINELERI ORADA NE YAPIYOR?

ODA SORMUŞTU: BÜYÜKŞEHİR’E AİT İŞ MAKİNELERİ NE YAPIYOR?
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, yaptığı açıklamada ‘Zorlu Gökdelen" alanında İzmir Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri ne yapıyor?’ diye sormuştu. Açıklamada “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu Uygulaması üzerinden yapılan incelemeden de anlaşıldığı üzere Büyükşehir Belediye Meclisince 10.11.2008 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği sınırları içerisinde yer alan park alanının (bahse konu parselin batısında yer alan) yapılan imar uygulamaları sonucunda kamuya terkinin sağlandığı anlaşıldığından iş makinelerinin çalışma yürüttüğü alanda ne tür bir inşai faaliyet yürütülmektedir?” ifadeleri yer almıştı.