GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mart 2021 Cuma 10:33

Büyükşehir’den Sanatoryum ısrarı… Soyer’den yeni hamle!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine katıldığı fakat şartlar gereği alamadığı Karşıyaka Yamanlar Sanatoryumu ile ilgili Başkan Tunç Soyer’den yeni bir hamle geldi. Soyer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile konuyu görüşeceğini açıkladı. Soyer, “Buralar içindeki eserleriyle birlikte İzmir’in gerçek hazineleri” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale edilen Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki eski senatoryum binalarının da bulunduğu yeri almak için girişimde bulundu. Belediye şirketi Grand Plaza aracılığıyla yapılan teklif uygun bulunmadı.  İhale şartnamesinde yer alan “konaklamalı iş deneyim belgesi bulunmaması” gerekçe gösterildi. İhaleye tek katılan şirket olan Grand Plaza başarılı olamayınca yeniden ihale kararı alındı.

Konuyla ilgili çalışma yapan Başkan Tunç Soyer, İzmirli Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye özel olarak konuyu anlatacağını açıkladı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’daki Sanatoryum’u hem bu kentin özel köşesindeki tarihi ayağa kaldırmak hem de bugüne kazandırmak için talep oldu. Aynen ihalesine katılıp alamadığımız Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası gibi. Bunlar İzmir’in gerçek hazineleri. Zaten ihaleye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başka kurum, kuruluş talip olmadı. Bu tablo da bizim o tesisi ayağa kaldırmak isteyişimizin en önemli kanıtıdır. İhalenin reddedilmesine neden olarak, belediyenin teknik şartnamede ve ihale ilanında belirtilen (konaklamalı iş deneyim belgeleri kriterlerini karşılamaması) gösteriliyor. Yamanlar Dağı Tabiat Parkı İşletmecilik ihalesi, önümüzdeki günlerde tekrar edilecek. Bu arada Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bizzat görüşeceğim. İzmirli bakanımızdan söz konusu tesislerine bu kent adına talip olduğumuzu söyleyeceğim. İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza şirketi, ihaleye yıllık 120 bin TL ile teklif veren tek katılımcı olmuştu” ifadelerini kullandı.

Öte yandan belediyenin ihaleyi aldıktan sonra 50 milyon TL yatırım yapmayı planladığı alan tarihi özellikler taşıyor. İçindeki mimari yapılar ile birlikte verem hastalarının iyileşme alanı olarak biliniyor. Burayı bakım merkezi ve rehabilitasyon evleriyle zenginleştirmeyi planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekli altyapı hazırlıklarını yapmıştı.