GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2021 Cuma 11:10

Büyükşehir’den plaj kararı… Ortak işletilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Selçuk ve Menderes’te bulunan bazı halk plajlarının ilçe belediyeleri ile işletilmesi için protokol imzalayacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de Ilıca, Dikili’de Halk Plajı, Menderes’te Gümüldür Halk Plajı, Seferihisar’da Akarca Halk Plajı, Selçuk’ta Pamucak Halk Plajı ve Karaburun’da Ardıç Halk Plajı’nın ilçe belediyeleri ile birlikte işletilmesi harekete geçti.

Meclis gündemine gelecek olan önergede şunlara yer verildi:

"Belediye Meclisimizin 14/04/2021 tarihli ve 05.426 sayılı Kararı doğrultusunda; Çeşme (Ilıca), Dikili (Halk Plajı), Menderes (Gümüldür Halk Plajı), Seferihisar (Akarca Halk Plajı), Selçuk (Pamucak Halk Plajı), Karaburun (Ardıç Halk Plajı) ilçelerinde erişilebilir plajların gerçekleştirilmesi, plajların işletiminin ise İlçe Belediyelerle birlikte yapılması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme, Dikili, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Karaburun Belediyeleri arasında imzalanmak üzere (her ilçe için ayrı ayrı) hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokollerin kabulü ile söz konusu Protokollerin imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Sosyal Projeler Dai.Bşk.E.306216)"