GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 09:58

Büyükşehir’den Menemen’e özel ilgi: Daire başkanı olarak atandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürlüğü kadrosuna Ali Kemal Elitaş atandı. Başkan Tunç Soyer, yeni dönemde Menemen ağırlıklı çalışacak olan Elitaş’a ayrıca daire başkanlığı kadrosu verdi.

EGEDESONSÖZ- Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yargılanması ve siyasi partiler arasında yaşanan başkanvekilliği geçişleri kriziyle gündeme gelen Menemen ilçesi için önemli bir hamle geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölge yerel hizmetler şube müdürlüklerinden birisi olan Gediz Şube Müdürlüğü’ne Ali Kemal Elitaş’ı atadı. İzmir siyasetinin de yakından tanıdığı isimler arasında yer alan Elitaş, eski Başkan Aziz Kocoğlu döneminde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ndeki görevinden Büyükşehir’e transfer olmuştu.  Başkan Soyer, ağırlıklı olarak Menemen’de çalışmalar yürütecek Gediz Şube Müdürlüğü için Elitaş’a “daire başkanlığı” kadrosu da verdi.

Soyer’in söz konusu atamayla birlikte Menemen ile daha yakından ilgileneceği ifade edilirken köyler, tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarla ilgili özel bilgiler istediği öğrenildi. Soyer’in ayrıca İZBETON Genel Müdürlüğü, İZSU Genel Müdürlüğü ve yol-altyapı, fen işleri daire başkanlıklarının da ilçeyle yakından ilgilenmesi talimatı verdiği dile getirildi. Büyükşehir yine, sosyal ve kültürel daire başkanlıklarını da ilçede farklı çalışma yöntemleriyle sahaya sürecek.