GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ekim 2022 Perşembe 10:20

Büyükşehir'den Konak Belediyesi'ne: Ver otoparkı, al belediye binasını!

İzmir Depremi’nin ardından orta hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılan Konak Belediyesi’nin Basmane Meydanı’ndaki hizmet binasının inşası için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak’tan aralarında Alanyalı Konak ve Göztepe’deki katlı otoparkın da olduğu 4 taşınmazı talep etti. Komisyonlar devir talebi ile ilgili Başkan Batur’a yetki vermeyi kararlaştırdı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2022 tarihinde yaşanan İzmir depreminin ardından tahliye edilen, yapılan incelemelerde orta hasarlı bulunan Konak Belediyesi’nin, Basmane’deki hizmet binası yıkılmış ve belediye yeni hizmet binası için çalışmalarına başlamıştı.

Yeni hizmet binası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaa edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Konak Belediyesi yeni binası yapımının maliyeti karşılığı Konak Belediyesi'ne ait 4 taşınmazın devrini talep etti.

Devir talepleri arasında Güney Mahallesi’ndeki 8055 ada, 1 nolu taşınmaz üzerindeki zemin üstü müştemilat, Göztepe Mahallesi’ndeki katlı otopark binası, Alanyalı Konak ve Fettah Mahallesi, 374 ada 29 ve 33 nolu parsellerdeki taşınmazlar yer alıyor.

BAŞKANA GÖRÜŞME YETKİSİ
Devir talebi Konak Belediyesi Hukuk-Plan ve Bütçe- İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma komisyonlarından görüşülerek karara bağlandı. Karara göre, bu taşınmazların devri ile ilgili görüşme yapılması için Başkan Abdül Batur’a yetki verilecek. Komisyon raporları bu akşam toplanacak Konak Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda gündeme gelecek. Kararın meclisten de geçmesi bekleniyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının 03.10.2022 tarih ve 978968 sayılı yazısı ile; "İzmir Büyükşehir Belediyesi projelerinde kullanılmak üzere Belediyemiz mülkiyetindeki Konak İlçesi, Güney Mahallesi 8055 ada, 1 nolu taşınmaz üzerindeki zemin üstü müştemilat, Konak İlçesi, Göztepe Mahallesi 946 ada 3 nolu taşınmaz ve üzerindeki katlı otopark binası, Konak İlçesi, Natırzade Mahallesi 119 ada 4 nolu taşınmaz (Alanyalı Konak), Konak İlçesi Fettah Mahallesi, 374 ada 29 ve 33 nolu taşınmazların İzmir Büyükşehir Belediyesine devrine karşılık Belediyemiz mülkiyetindeki Konak İlçesi, İsmet Kaptan Mahallesi 1041 ada 18 nolu taşınmaz üzerine inşaa edilecek olan Konak Belediyesi Hizmet Binasının inşaa bedelinin İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanmasına ilişkin Hukuk-Plan ve Bütçe- İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu raporu.