GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Temmuz 2022 Cuma 10:14

Büyükşehir'den iki ilçenin defin sorununu çözecek adım

Kent içinde yaşanan mezarlık alanı sorununu çözmek için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Düzce Mahallesi’ndeki 197 bin metrekarelik alan için hazırladığı plan değişikliklerini tamamladı. Askı sürecine çıkarılan olan planlarda sorun yaşanmaması halinde alanın Seferihisar ve Urla ilçelerindeki defin işlemlerinde kullanılması amaçlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de son yıllarda tartışmalara neden olan mezarlık sorunu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.

Belediye Meclis Toplantıları’nda Cumhur İttifakı ile Büyükşehir Belediyesi’ni sık sık karşı karşıya getiren, vatandaşların ise defin için ‘kilometrelerce yol gidiyoruz’ ifadelerini kullandığı sorun için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar ve Urla için kritik bir karar imza attı.

197 BİN METREKARE ALAN TAHSİS EDİLDİ
Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Düzce mahallesi’nde mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde bulunan ve tapu kaydından kır tarla nitelikte yer alan 197 bin 336,23 metrekarelik alan için çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, alanın defin işleri için ayrılmasına karar verdi.

PLANLAR TAMAMLANDI
Çalışma kapsamında ‘Mezarlık Alanı’ belirlenebilmesi için planlama sürecine giren Büyükşehir Beleyesi bürokratları, alan ile ilgili 1/5.000 ölçekli İlave Nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı çalışmalarını tamamladı.