GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mart 2023 Perşembe 10:40

Büyükşehir’den ihale kararı… Ralli geri dönüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Pınarbaşı’nda bulunan İzmir Park Yarış Pisti için ihaleye çıkacak.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ   İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Sayıştay’ın, kira süresi bittiği halde ecrimisil alınarak kiracıya kullandırıldığını tespit etmesi üzerine kapatma kararı aldığı İzmir Yarış Pisti ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen’i pist için ihale kararı aldı. Bornova’nın Kemalpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 245 dönüm arazi üzerine kurulu İzmir Park Yarış Pisti için 31 Aralık 2024 tarihine kadar işletilmesi ihale yoluyla kiraya verilecek. İhalenin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Encümen tarafından alınan karar şu şekilde:
Mülkiyeti Belediyemize ait İzmir İli, Bornova İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi 22889 ada, 4, 17, 18, 19 ve 20 nolu parseller üzerinde yer alan Kemalpaşa Mahallesi 7030 Sokak No:56 adresinde bulunan yarış pistinin 31.12.2024 tarihine kadar ihale yoluyla kiraya verilmesine ilişkin ilana çıkılması hk.

PİST HAKKINDA;
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından açılan davalar sonucu pistin mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Yarış pistinin kira süresinin dolmasına karşın ecrimisil alınarak kiraya verilmesinin Sayıştay tarafından tespit edilmesinin ardından tahliye kararı alınmıştı.

1997’den hizmete giren Türkiye’nin en uzun ikinci yarış pisti olan İzmir Park Yarış Pisti çok sayıda uluslararası, ulusal ve mahalli otomobil, motosiklet,ve karting yarışlarına ev sahipliği yapmıştı.  Spor kompleksinin içinde; 2186 metre uzunluğunda otomobil ve motosiklet yarışları için asfalt pist, üç ayrı go-kart pistinin yanı sıra, paintball sahası, 28 adet pit dükkanı, farklı ölçülerde özel teşhir alanlarını kapsayan fuar alanı, VIP salonu, açık ve kapalı tribünler, 528 m2 kapalı kafeterya ve eğitim salonları da yer alıyor.

İDUĞ ‘YARIŞ PİSTİ OLSUN’ DEMİŞTİ
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan İzmir Park Yarış Pisti’nin rekreasyon alanı olmasını istediklerini söylemişti.  Alanın rekreasyon alanı olması çağrısında bulunan Başkan İduğ, Son Söz TV ekranlarında “gereken EXPO ile ilgili fuar alanı olarak orası düşünülmüştü. Birkaç alternatif daha vardı ancak pandemi sürecine girilince süreçle ilgili tıkanma yaşandı. Bornova’da 65 bin bina var, 500 bin nüfus yaşıyor ve 1 milyon insan hareketliliği var. Kentsel genişleme alanı içinde Pınarbaşı ve Gürpınar bizim en çok tercih ettiğimiz alanlardır. Bu açıdan rekreasyon alanı olmasını biz de çok istiyoruz. İmar ile ilgili konular çok hassas konular. Bu konuları iyi çalıştık, o taraflarda gelişmeler olacak” ifadelerini kullanmıştı.