GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Eylül 2024 Cuma 20:04

Büyükşehir'den 'Harmandalı' açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli'de bulunan ve çöp dökümünün mahkeme kararı ile durdurulması kararlaştırılan Harmandalı çöplüğünde bölgeye yakın bir alanda orman vasfında olmayan araziye döküm işlemini yapılacağını açıkladı. Açıklamada "İzmir’de her geçen gün atık miktarının arttığı ve ilave bir tesise ihtiyaç duyulduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir.  Bu konuda ilgili tüm kurumların ortak çözüm üretmesi kaçınılmazdır" denildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı çöplüğünde yeni alan açmak zorunda kaldıklarını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin son olarak Menderes'te yapmak istediği ancak bölge halkının tepkilerine neden olan çöp tesisini kuramayınca yönünü yeniden Harmandalı'na döndü.

Belediyeden yapılan açıklamada "Gerek düzenli depolama yoluyla, gerekse tesis içerisindeki mekanik ayırma ünitesi aracılığıyla geri dönüşüm ve kazanım uygunluğuna bakılarak tesise atık kabulü yapılmaktadır. Tesise gelen atık miktarı her geçen gün azaltılmaktadır. Bergama ve Ödemiş’teki entegre katı atık yönetim tesislerine yönlendirilmektedir. Orman vasfındaki arazide çöp dökme işlemine devam edileceği bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Atık alımının hukuksal süreci devam eden ve orman vasfında olmayan arazi içinde yapılması planlanmaktadır. Ancak İzmir’de her geçen gün atık miktarının arttığı ve ilave bir tesise ihtiyaç duyulduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir.  Bu konuda ilgili tüm kurumların ortak çözüm üretmesi kaçınılmazdır" denildi.