GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ocak 2019 Pazar 08:50

Büyükşehir'den Göz-Göz'e dev destek!

Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı’nın Pancar Mahallesi’nde yapılacak spor akademisi ve tesislerine 7 milyon TL’lik maddi destek sağlama kararı aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı’da hayata geçirilecek spor akademisi ve tesislerin yapımını maddi anlamda destekleme kararı aldı. Ocak ayı gündemine gelen önergeye göre Büyükşehir Belediyesi ve kulüp arasında protokol imzalanacak. Oluşturulacak mutabakata göre Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından 7 milyon TL çıkacak.

Pancar Mahallesi’nde yer alan, Göztepe Spor Kulübü’nün 30 yıl süreli üst hakkına sahip olduğu 13 parselde toplam 103 bin 271 metrekare büyüklüğündeki alana 5 adet sentetik çim saha ve 1 adet doğal çim saha yapılması planlanıyor.

Yatırım kapsamında drenaj sistemi, çevre hatıl ve çitleri, sulama sistemi, sentetik çim kaplanması, doğal çim saha kaplanması, elektrik direkleri ve LED saha aydınlatmaları işlerinin Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yapılması kulüp tarafından talep edildi.