GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 10:33

Büyükşehir'den esnafa 'katı atık' müjdesi

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı kalan işletmelere İzmir Büyükşehir Belediyesi destek olmaya hazırlanıyor. Şubat ayı olağan Meclis gündeminde yer alan madde sonrası, Büyükşehir Belediyesi 1 Ocak tarihinden itibaren kapalı kalan esnaftan katı atık ücreti almayacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs pandemisi nedeniyle dükkanları kapalı kapan kahvehane, kıraathane, kafe, oyun salonları gibi işletmelere destek olabilmek amacıyla düğmeye bastı.

Plan ve Bütçe – Esnaf ve Meslek Odaları – Tüketiciyi Koruma Komisyonları'nda görüşülen madde, komisyonlardan oybirliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin  Mecliste de kabul edilmesi halinde, Büyükşehir Belediyesi esnaftan 7 Ocak tarihinden itibaren kapalı kalınan süre boyunca katı atık ücreti almayacak.

Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Karşıyaka Belediye Meclisinin; Pandemi nedeniyle zorunlu olarak kapalı tutulan Kahvehaneler, Kıraathaneler, Kafe/Kafeteryalar, Oyun ve İnternet Salonlarından 07/01/2021 tarihinden itibaren, kapalı oldukları süre boyunca “Katı Atık Toplama Bedeli” alınmamasına yönelik, 07/01/2021 tarihli ve 18 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Esnaf ve Meslek Odaları – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu."