GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2023 Cuma 10:54

Büyükşehir’den dikkat çeken öneri... Eğitim alanına ticaret hamlesi!

Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Erzene Mahallesi’nde mevcut planlarda ‘eğitim alanı’ olarak belirlenen 5 bin 612 metrekarelik taşınmazın ‘Ticaret Alanı, Park Alanı ve Genel Otopark Alanı’ olarak belirlenmesi amacıyla düğmeye bastı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis gündemleri belli oldu.

Bir çok kritik maddenin yer aldığı listede en dikkat çeken konulardan biri de Bornova ilçesindeki bir eğitim alanının "Ticaret Alanı, Park Alanı ve Genel Otopark Alanı" olarak belirlenmesi oldu.

Bornova ilçesi sınırları içerisinde bulunan Erzene Mahallesi’nde yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında ‘Eğitim Alanı’ olarak geçen 5 bin 612 metrekarelik arsa nitelikli taşınmaz için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye basma kararı aldı. Mevcut planlarda değişiklik yapmayı amaçlayan belediye yetkilileri alanı ‘Eğitim Alanı’ vasfından çıkararak ‘Ticaret Alanı, Park Alanı ve Genel Otopark Alanı’ olarak belirlemek için çalışmalarını başlattı.

Planlama çalışmalarını tamamlayan  belediye bürokratları ise alan ile ilgili hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisini meclis gündemine sundu. 12 Haziran günü ilk oturuma gelecek olan ilgili gündem maddesinin ilk olarak komisyonlara gitmesi beklenirken, planlar sonrasında kesin karar için meclis üyelerinin onayına sunulacak.