GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ocak 2021 Cumartesi 10:38

Büyükşehir'den depremzedelere ücretsiz internet müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Toplu Konutları'nda yaşayan depremzede vatandaşlar için internet altyapısı sağlamak ve vatandaşlara 1 yıllık interneti ücretsiz sağlamaya hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim'de İzmir'de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası evlerini kaybeden vatandaşlar için Uzundere Toplu Konutları'nı kullanıma açılmıştı.

1 yıllık ücretsiz barınma ve fatura desteği sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için bir önemli adıma daha hazırlanıyor. 

Uzundere'de bulunan 224 bağımsız konutta yaşayan vatandaşların Koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrencilerin EBA'yı kullanabilmesi için bölgeye internet altyapısının sağlanması ve ücretsiz internet hizmetinin verilmesi konusu adım attı.

Plan ve Bütçe - Sosyal Hizmetler Komisyonları'nda görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin Büyükşehir Meclisi'nde de kabul edilmesi halinde depremzede vatandaşlara 1 yıllık ücretsiz internet hizmeti verilecek.

Meclis gündeminde yer alan madde şu şekilde;

"Kentimizde 30/10/2020 tarihinde meydana gelen doğal afet (deprem) nedeniyle evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlarımıza, mülkiyeti Belediyemize ait Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesinde bulunan Uzundere Toplu Konutlarından 224 adet bağımsız bölüm Belediyemiz tarafından 1 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis edilmiş olup; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Ağları Şube Müdürlüğünce geçici olarak ikametgâh eden depremzede vatandaşlarımızın internet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla internet altyapılarının oluşturularak bedelsiz internet hizmeti verilebilmesinin; “Doğal afet nedeniyle 1 yıl süre ile depremzedelere bedelsiz tahsis edilen konutlarda yaşayan depremzedelerin özellikle Covid-19 önlemleri kapsamında EBA’ya ulaşmaları bir zorunluluk olduğundan” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (Bilgi İşlem Dai.Bşk.E.270348)"