GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:30

Büyükşehir'den çifte müjde... Kritik iki noktada çalışmalar tamamlanıyor!

İzmir Büyükşehir ekipleri, 2 Şubat'taki sel felaketinde Turan'da biriken derin su birikintisi nedeniyle Altınyol'dan ulaşımı aksatan sorun, bayram sonrasında tamamen halledilmiş olacak. Kazılardan çıkan tarihi eserler nedeniyle uzayan Halit Ziya Bulvarı'ndaki kuşaklama çalışmasının da Temmuz'un son haftasında biteceği öğrenildi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 günlük bayram tatilinde, kentin iki önemli noktasındaki yol ve altyapı çalışmasını tamamlamayı hedefliyor. Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe'nin geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı bilgilendirmeye göre, 2 Şubat'ta yaşanan sel felaketinde Altınyol trafiğinin çalışmamasına sebep olan Turan'daki yolun sular altında kalmasına yol açan sorunun, bayram tatilinde tamamen çözülmüş olacağı öğrenildi. Ayrıca, Kemeraltı kuşaklama çalışması kapsamında Halit Ziya Bulvarı'nda yapılan çalışma, kazılarda çıkan tarihi eserler nedeniyle uzarken, buradaki işin de Temmuz'un son haftasında biteceği, bulvarın araç trafiğine açılacağı dile getirildi.

VATANDAŞLAR, TATİL DÖNÜŞÜ TURAN'DAKİ ÇALIŞMAYI BİTMİŞ OLARAK GÖRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe'nin meclisteki bilgilendirmelerinin ardından edindiğimiz bilgilere göre, İZBAN Turan İstasyonu bölgesindeki sorunun çözümü için yatay delgi geçişiyle, yağmur sularının denize ulaştırılması projesi tüm hızıyla sürüyor. Bu çalışmayla yağmur sularının toplama havuzlarında biriktirileceğini ve yatay sondaj yöntemiyle demiryolunun da altından geçirilecek kanalla, suların denize akıtılacağı öğrenildi. Daha önce deniz tarafındaki şeridin kapatılmasıyla yürütülen çalışmaların, bayram sürecinde kara tarafının trafiğe kapatılmasıyla devam edeceği, bayram dönüşü yolun iki tarafının da trafiğe açılmış olacağı bildirildi.

HALİT ZİYA'DA BEDESTENE AİT KALINTILAR BULUNDUĞU İÇİN İŞ UZADI

Kemeraltı Kuşaklama çalışması kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Halit Ziya Bulvarı üzerinden Alsancak'a ulaşımı sağlayan yol da bir süredir trafiğe kapalıydı. Yapılan kazılarda ortaya çıkan tarihi eserler nedeniyle, Müze Müdürlüğü eşliğinde devam eden çalışmaların, elde olmayan nedenlerden dolayı uzadığını belirten yetkililer, bulvarın bayram sonrası açılmasını hedeflediklerini ancak büyük bir ihtimalle bir hafta gecikmeyle trafiğe açılacağını müjdeledi.