GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2022 Cuma 11:09

Büyükşehir’den Ayancık’a ‘asfalt’ desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ve dışından gelen ilçe belediyelerinin yardım çağrılarına yanıt vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Ayancık Belediyesi, yapılacak olan sıcak asfalt işi için Büyükşehir Belediyesi’nden 12 milyon TL’lik yardım talebinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi, pazartesi günü gerçekleştirilecek meclis oturumunda ilgili gündem maddesi ile ilgili meclis üyelerinden onay istenecek

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de son dönemlerde gerek ilçe belediyeleri gerekse Büyükşehir Belediyesi düzeyinde tartışmalar neden olan ‘asfalt’ krizi hız kesmeden devam ederken, Büyükşehir Belediyesi’nden kritik bir hamle geldi.

Büyükşehir Meclis oturumunda AK Partili isimlerin ‘İZBETON çalışmıyor’ ifadeleri ile eleştiriler yönelttiği, zaman zaman ise ilçe belediyelerinden ‘asfalt gelmiyor’ eleştirilerin yükseldiği süreçte son olarak bir çok ilçe belediyesi kendi asfalt şantiyesini kurma kararı almıştı. Muhalefetten eleştiriler gelmeye devam ederken ise Ağustos ayı olağan meclis oturumunda dikkat çekici bir madde yer aldı.

AYANCIK’A 12 MİLYONLUK DESTEK
AK Partili isimlerin ‘para yok’ eleştirileri ile asfaltın yapılmadığı iddia edilen süreçte Büyükşehir Belediyesi Sinop'un Ayancık Belediyesi’ne destek verme kararı aldı.

Ayancık Belediye Başkanlığı, “Sıcak Asfalt Yapımı İşi” kapsamında yardım talebini Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Talebi değerlendiren Büyükşehir Belediyesi işin yapımı için sözleşme tutarının yüzde 90'ı olan KDV dâhil 12 milyon 637 bin 800 TL tutar karşılığı yapılacak yardım yapma kararı aldı. Kararı meclis gündemine getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, onay alması halinde Ayancık’a 12 milyon TL’lik asfalt yardımında bulunacak