GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Aralık 2021 Perşembe 12:10

Büyükşehir’den 'atık yağ' ihalesi... 78 milyonluk gelir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde oluşan atık yağların tek elden bir şirket tarafından toplanması için ihaleye çıkma kararı aldı. Büyükşehir, muhammen bedelini 78 milyon TL belirlediği işte yağları toplayıp taşıyacak ve geri kazandıracak şirketi belirleyecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de oluşan atık yağların ekonomiye kazandırılması ve çevresel etkilerinin en aza indirilmesini hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkma kararı aldı. Büyükşehir, ihalenin muhammen bedelini de 78 milyon 427 bin TL olarak belirledi.

İhale kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluğu kapsamında oluşan atık yağların, çevresel etkilerinin en aza indirilmesi, çevre ve insan sağlığının korunması ve ekonomik değer yaratılması amacıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan toplama yetkisi almış atık yağ rafinasyon tesisleri ve yetkilendirilmiş kuruluşlar işi yapma hakkına sahip olacak.

''Atık Yağların Toplanması, Taşınması ve Geri Kazanılması İşi'' nin kapalı teklif usulü ihalesini gerçekleştirecek belediye atık yağın KDV hariç minimum satış bedelini ise  (0,65-TL/kg) olarak belirledi.  İhale önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.