GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2024 Cuma 17:23

Büyükşehir'den 'anıt' açıklaması: Akıllı kavşak projesi var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’da bulunan “Tek Vücut Anıtı”nın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Belediye yetkilileri cadde üzerinde akıllı kavşak projesinin başlayacağını bildirdi. Belediye ayrıca, anıtın tescili yapılara uygun olmadığını ve çok sayıda vatandaş şikayetinin bulunduğunu ifade etti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Soğukkuyu Mahallesi’nde yer alan Cevdet Bilsay Caddesi’ndeki anıtın bulunduğu yere yönelik çalışmaları sürüyor. Belediye ekipleri beton alanı kırıp demirleri sökerken anıtı yaptıran İşadamı Armağan Çağlayan ise duruma tepki göstermişti. Çağlayan kendisinin bilgilendirilmediğini ifade ederken anıtın bölgenin dokusuna uygun inşa edildiğini söylemişti.

BÜYÜKŞEHİR YIKTI: TEK VÜCUT ANITI YOK OLDU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri anıtın bulunduğu alana yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, söz konusu beton alan ve üzerindeki beton direklerin tescilli yapılara uygun olmadığını vurguladı. Soğukkuyu Camisi ve Fevzipaşa Ortaokulu gibi tarihi, tescilli yapıların bulunduğu alanın mimarisine uymayan anıt ile ilgili çok sayıda vatandaş şikayetinin de yer aldığını anlatan belediye yetkilileri kısa sürede düzenleme çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Bölgede akıllı kavşak ve trafik ışıklandırma sistemine yönelik çalışmaların projelendirildiği vurgulanırken söz konusu anıtın yıkılmadığının, ortadan kaldırılmadığının altı çizildi.  Belediye yetkilileri, işadamı Çağlayan’ın açıklamalarına konu olan anıtın Soğukkuyu’da uygun bir yere taşınacağını da ifade etti.