GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2017 Pazartesi 14:41

Büyükşehir'den amatöre 3 milyonluk can suyu

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda kentte faaliyet gösteren 200’den fazla amatör spor kulübüne 3 milyonun üzerinde maddi destek sağlanacak.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki amatör futbol takımlarına maddi destek sağlama kararı aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Bornova’da esnaf turu ziyareti sırasında açıkladığı müjde meclisten de oy birliğiyle geçti.

İzmir’de faaliyet gösteren 200’den fazla amatör spor kulübüne 3 milyonun üzerinde maddi destek sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi bu hamleyle kent sporuna can suyu vermeyi hedefliyor.

Plan ve Bütçe ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları raporu doğrultusunda meclis oturumunda görüşülen destek kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’na gönderilen karar kapsamında Bölgesel Amatör Lig’inde (BAL) yer alan amatör spor kulüplerinin her birine 30 bin, Süper Amatör Lig’inde yer alan amatör spor kulüplerinin her birine 25 bin, 1’inci Amatör Lig’inde yer alan amatör spor kulüplerinin her birine 15 bin, 2’inci Amatör Lig’inde yer alan amatör spor kulüplerinin her birine 10 bin, Altyapılar Lig’inde yer alan amatör spor kulüplerinin her birine 5 bin liralık nakdi yardım yapılacak.