GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2023 Cumartesi 08:37

Büyükşehir'den 615 milyonluk satış... İstanbul'daki arsa da vitrinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi aralarında bir dönem tartışmalara da neden İstanbul’daki arsa ile birlikte 17 taşınmazı satışa çıkarma kararı aldı. 615 milyon TL’lik bir gelir elde edilmesi bekleniyor. 

Metehan UD/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi satış kararlarına yenilerini ekledi. Son olarak Resmi Gazete’de yer alan ilana göre 17 taşınmaz daha satış için vitrine çıkarıldı. 

Satışa çıkarılan taşınmazlar aralarında İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki arsa ile İzmir’in Bornova, Buca, Çiğli ve Konak ilçelerinde yer alan arsalar yer alıyor. 

ÖĞRENCİLER İÇİN ALINMIŞTI
Beyoğlu’nun Sururi Mahallesi’nde yer alan 697 metrekarelik taşınmaz İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1960 yılında satın alınmıştı. O dönemde İzmir’den İstanbul’a giden üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için mülkün üzerine yurt yapılmasının amaçlanmıştı. Fakat geçen onca sene sonrasında herhangi bir gelişmenin yaşanmadı. Parsel ticaret alanında kalıyor ve 8 kata yapılaşma izni var. Ancak parselin işgal olduğu notu da satış ilanında yer aldı. Parsel üzerindeki işgal Sayıştay raporlarına da yansımıştı. Raporlarda kamu kaynağı olan bu taşınmaz üzerindeki üçüncü şahısların kullanımı sonlandırılarak taşınmazın değerinden ve mülkiyetinden Büyükşehir Belediyesi’nin faydalandırılması istenmişti. 

Ayrıca Bornova’nın Doğanlar, Eğridere, Ergene, Erzene mahallelerinde yer alan ve imar planlarında ticaret bölgesinde kalan 7 parsel, Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde 2 konut alanı, Çiğli’nin Balatçık, Büyükçiğli ve Küçükçiğli mahallelerinde yer alan ticaret imarlı 6 parsel ve Konak’ın 2. Aziziye Mahallesi’nde yer alan ticaret ve konut imarlı parsel de satışa çıkarıldı. 

615 MİLYON TL’LİK GELİR
Devlet İhale Kanunu’na göre kapalı zarf yöntemiyle yapılacak satışların tamamından en az 614 milyon 795 bin 30 lira gelir elde edilmesi bekleniyor. İhaleler 13 Nisan 2023 tarihinde Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek.