GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Şubat 2017 Çarşamba 09:33

Büyükşehir’deki TİS krizinde düğümü o toplantı çözecek!

Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen ve arabulucunun devreye girdiği TİS görüşmelerinde bazı maddelerde anlaşma sağlanırken, işveren yüzde 9’luk zam oranında geri adım atmadı. Düğümün 28 Şubat’taki son toplantıda çözülmesi bekleniyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZELMAN’da çalışan yaklaşık 6 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri devam ediyor.

İlk oturumu 2 Aralık’ta gerçekleşen görüşmeleri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genel- İş Sendikası yürütüyor.

Süreçte görüşmelerden sonuç alınamayınca devreye geçtiğimiz ay arabulucu girdi. 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal arabulucu dönemindeki görüşmeler hakkında bilgi verdi.

ERZAK PARASINA 4 TAKSİT
Gerçekleşen görüşmelerde 5 madde üzerinde anlaşma sağlandığını aktaran Topal ayrıca bin 120 liralık sosyal yardım ve erzak parasının Şubat, Mayıs, Temmuz ve Kasım aylarında dört taksitte ödeneceğini belirtti.



İŞVEREN GERİ ADIM ATMADI

Verilen zam oranına ilişkin de konuşan Topal geride kalan görüşmelerde isteklerinin yüzde 22 olduğunu ve teklifin ise yüzde 9’luk oranda kaldığını ifade etmişti. Topal, bu zam oranını kabul etmeyeceklerini yinelerken işverenin arabulucu döneminde de yüzde 9’luk zam noktasında geri adım atmadığı öğrenildi.

SON GÜN 28 ŞUBAT…
Topal yaptığı açıklamada, “Bu durumda kalınması halinde yasal haklarımızı bizler de sonuna kadar kullanacağımızı ve kararlılığımızı kendilerine ilettik. Ara bulucu sürecindeki son toplantımızı 28.02.2017 Salı günü yapacağız. Anlaşılmaması durumunda uyuşmazlık tutulup süreç devam edecektir. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.