GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:13

Büyükşehir’deki ‘memur’ krizinde yeni perde: CHP’den sendikaya ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların örgütlü olduğu Tüm Bel Sen ile belediye yönetim arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi krizi ile ilgili süreç CHP Genel Merkezi’nde görüşüldü. Genel Merkez’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önerdiği 16 bin 750 TL’lik Sosyal Denge Tazminatı’nın (SDT) üzerine yeni bir ücret verilmemesi yönünde karar verdiği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memur sendikası ile belediye yetkilileri arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde ilerleme kat edilemiyor.

Sosyal Denge Tazminatı’nda (SDT) yasal sınırın aşılmaması konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın meclisten yetki aldığı süreçte sendikaya iki yıl için önerilen 16 bin 750 TL’lik öneri kabul görmemişti.

Süreç CHP Genel Merkezi’ne taşınırken memur sendikası TÜM-BEL-SEN bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

TUGAY OLUMLU BAKTI, GENEL MERKEZ RET VERDİ
Başkan Tugay'ın sendika yöneticileri ile yaptığı toplantıda sendikanın daha önce önerdiği teklif ve enflasyon farkları ile ilgili kendisinin herhangi bir olumsuz tutumu olmadığı aktarılmış ve CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda bu teklife olumlu baktığını söylediği bildirilmişti.

Edinilen bilgilere göre Cemil Tugay'ın memurlar için sunduğu teklif karşılık bulmadı. CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurları için daha önce de önerdiği iki yıl için 16 bin 750 TL'lik rakamı yeniden önerdi. Verilen yanıtta ayrıca CHP Genel Merkezi'nin 16 bin 750 TL'nin kabul edilmemesi halinde teklifi yarı yarıya düşürülmesi talimatını verdiği iddia edildi