GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2024 Çarşamba 11:24

Büyükşehir'deki dev ihalede tek teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı ulaşımda kullanılmak üzere 26 adet tramvay aracı, yedek parça ve özel ekipman ihalesine çıktı. Yüzde 60 yerlilik şartının getirildiği 26 araçlık ihale yapıldı. İhaleye 3 milyar 955 milyon TL teklif veren Bozankaya A.Ş. tek başına katıldı.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Kent içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek için son olarak Çiğli Tramvayı’nı açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Çiğli hem de Konak ve Karşıyaka hatlarında çalışacak 26 adet elektrikli tramvay aracı için üçüncü kez ihaleye çıktı.

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘26 Adet Tramvay Aracı, 127 Kalem Yedek Parça Ve 11 Kalem Özel Alet ve Ekipman’ mal alımı ihalesi Kültürpark’taki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin bulunduğu holde yapıldı.

‘26 Adet Tramvay Aracı, 127 Kalem Yedek Parça Ve 11 Kalem Özel Alet ve Ekipman’ alımının yaklaşık maliyeti olarak 3 milyar 559 milyon 878 bin 675 TL olduğu açıklandı.

TEK FİRMA İHALEYE GİRDİ
İhaleye tek bir firma katıldı. İhaleye tek başına Ankara firması olan Bozankaya Otomotiv Makine İmalat İthalat ve İhracat Anonim Şirketi katıldı. Türkiye’nin ilk metro ihracatını yapan firma, ihaleye 3 milyar 955 milyon TL teklif vererek girdi.



SON KARAR İHALE KURULUNUN
Teklif ile yaklaşık yapım maliyeti arasındaki farkın 396 milyon TL civarında olması dikkat çekti. İhale ile ilgili son kararın İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale kurulu verecek. Aradaki fark ile ilgili olarak Euro kurunun yeniden baz alınacağı belirtildi.