GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2019 Çarşamba 14:56

Büyükşehir’deki 20 bin çalışanı ilgilendiriyor: Maaşlar bayram sonrası mı yatacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinin bünyesinde çalışan 20 bin civarında personelin maaşlarının bayram sonrasında yatırılacağı öne sürüldü. Fakat belediyede örgütlü sendikaların yetkililerinin temsilcilerine attığı bilgilendirme mesajında, “Temsilci arkadaşlarımızın bilgisine; 31.05.2019 Cuma günü maaş avansı olarak 1250 TL hesaplarınız da olacaktır. Bayram bitiminde maaşlar yatacak” ifadelerine yer verildi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinin bünyesinde çalışan 20 bin civarında personelin maaşlarının bayram öncesinde yatırılmayacağı iddia edildi. Geçmiş bayram dönemlerinde böyle bir uygulamaya gidilmediği öne sürüldü.

Maaş günü olan 7 Haziran’ın Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesiyle birlikte çalışanların arasında ‘maaşlar bayramdan sonra yatacak’ duyumlarının dolaşmaya başladığı aktarıldı.

Kamu çalışanlarının 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacağı belirtilirken 4-5-6 Haziran’da yaşanacak bayram için toplam tatil günü sayısı 9 olacak.

İşçiler maaşların yatmayacağı yönünde tedirginlik yaşarken belediyede örgütlü olan sendikaların temsilcilere mesaj attığı aktarıldı. Buna göre bilgilendirmede, ‘Temsilci arkadaşlarımızın bilgisine; 31.05.2019 Cuma günü maaş avansı olarak 1250 TL hesaplarınız da olacaktır. Bayram bitiminde maaşlar yatacak’ ifadeleri kullanıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memurlar da hesaba katıldığında 26 bin civarında çalışan bulunuyor.