GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ağustos 2022 Pazartesi 18:09

Büyükşehir'de yüksek tansiyon... Meclise girmeye kalktılar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Evde Bakım Hizmeti'nde çalışan bir grup personelin ihale değişimi sonucu işten çıkarılmaları sonrası gerilim tırmandı. Bugün toplanan Büyükşehir Meclisi'ne girmek isteyen grup ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan toplantısı öncesinde ihale değişimi sonucu işten çıkarılan ve bir süredir eylemde olan Evde Bakım Hizmeti çalışanlarının eylemi damga vurdu.

Belediye hizmet binası önünde toplanan grup meclis salonuna girmek istedi. İçeriden bir yetkili görüşmek isteyen grup talepleri karşılanmayınca kapıda arbede yaşandı. Yaşanan arbedede güvenlik görevlileri ile işçiler karşı karşıya geldi. Arbede esnasında cam kapının zarar gördüğü öğrenilirken işçiler belediye binasının dışarısına çıkarıldı.

Ön kapıdan alınmayan işçiler ise meclisin yapıldığı salonun bulunduğu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin arka kapısına yöneldi. Genellilkle belediye başkanlarının girişi için kullanılan VİP kapıda bir süre bekleyen işçiler bir süre sonra dağılma karar aldı ve eylem sonlandı.