GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Mayıs 2018 Cumartesi 14:11

Büyükşehir’de yetki Tüm Yerel-Sen’de!

Kuruluşunun 5’inci yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ve 14 ilçe belediyesinde söz sahibi olan Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) kent genelinde 4 bin 390 üyesi ile yetkili sendika oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner yaptığı açıklamada, “Nasıl ki Hasan Tahsin demek İzmir demek ise, Tüm Yerel-Sen demek de cumhuriyet sevdalılarının oluşturduğu sendika demektir” dedi.

EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 Altıner, “9 Eylül 2013 yılında emek mücadelesinde yerini alan Tüm Yerel-Sen İzmir de kuruluşunun ikinci yılında aldığı yetkiyi daha da perçinleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının yanında İl genelinde de yetkili sendika oldu. İzmir Valiliği’nde yapılan yetki tespit sayımlarında 30 ilçenin 14’ünde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olduğu tescil edildi. İzmir ili genelinde belediyelerde 10 bin 400 kamu çalışanı bulunuyor. Bunun 7 bin 198’i erkek çalışan 3 bin 202’si kadın çalışan bulunuyor. Bu rakamlara göre; Tüm Yerel-Sen 3 bin 1 erkek ve bin 389 kadın çalışan üye sayısı ile toplamda 4 bin 390 sayısına ulaşarak il genelinde en fazla üyeye sahip sendika oldu. Emek mücadelemizi ülke mücadelesi ile birleştirdik. Mücadelemiz işçinin, emekçinin, köylünün mücadelesidir. Ülkemizin aydınlık günlere yürümesinin mücadelesidir. OHAL döneminde herkesin susturulduğu bir ortamda tüm halkımızın konuşabilme mücadelesidir. Mücadelemiz umudun hakça bölüşüp adaletli bir şekilde yönetme yönetilme mücadelesidir. Bizleri dördüncü kez yetkili sendika olmamızı sağlayan Büyükşehir Belediyesi emekçilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sendika İzmir Büyükşehir Belediyesi dışında Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bornova Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Bayındır Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi, Dikili Belediyesi, Bergama Belediyesi, Foça Belediyesi ve Menemen Belediyesi'nde de yetki sahibi.

SENDİKALARIN TEMSİL SAYISI

Tüm Yerel Sen’i 3 bin 209 sayısı ile Tüm Bel-Sen izledi. Sendikaların il genelindeki üye sayıları ise şu şekilde oluştu:

Tüm Yerel Sen: 4 bin 390

Tüm Bel Sen: 3 bin 209

Türk Yerel Hizmet Sen 895

Bem Bir Sen:  814

Bel Bir Sen: 18

Bağımsız Yerel Hizmet Sen: 2

Yerel Birlik Sen: 1