GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2024 Salı 16:11

Büyükşehir'de TİS zirvesi... Düğüm çözülüyor!

Dün yapılan referandum sonrası Tüm Bel Sen yöneticileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Görüşmede Başkan Tugay’ın enflasyon zammı ile ilgili söz verdiği kaydedildi. Görüşmede büyük oranda uzlaşı sağlandığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube arasındaki sosyal denge tazminatı görüşmelerinde yeni gelişme yaşandı.

Son olarak 17 bin TL’lik sosyal denge tazminatı önerisi İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu emekçilerine sorulmuş ve çoğunluk sözleşmenin imzalanmamasından yana oy kullanmıştı.

Referandum sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş ve TİS ve Hukuk Sektreteri Emine Dikme, İzmir Sanat'taki çalışma ofisinde bugün bir araya geldi. 

Sandık sonuçları ile ilgili bilgilendirilen Başkan Tugay’ın uzaklaştırılan memurların göreve başlama yazılarını yazacağını belirtti ve sendikacılar 17 bin TL üzerinden 21 aylık sözleşmeye imza atmasını istedi. Başkan Tugay 2025 Ocak ayında ise memur maaşlarına gelen zam oranında artış yapacağını sözlü olarak taahhüt etti.

Görüşmede büyük oranda uzlaşı sağlandığı öğrenildi.

Görüşme sonrası sendika üyelerine bilgilendirme mesajı attı ve üyelerinden değerlendirme yapmasını istedi.

Atılan mesaj şu şekilde:

Merhaba değerli arkadaşlar bugün belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’la yaptığımız görüşmede sandık sonuçlarını kendisine bildirdik. Emekçilerin önceliğinin açığa alınan arkadaşlarımızın görevine iade edilmesi olduğunu bunu bir esir takasına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ettik. Sayın Cemil Tugay görevden uzaklaştırılan arkadaşlarımız bugün göreve başlama yazılarını yazacağını sendikanın da 17.000 TL üzerinden 2025 yılının sonuna kadar toplu sözleşme imzalamasını istedi. 2025 yılı Ocak ayında memur maaşlarına gelen zam oranında artış yapılacağını şifaen ifade etti ve belediye başkanı olarak kendisine güvenmemiz istedi. Ayrıca on yaşından küçük çocuğu olan memurların sabah 1 saat geç akşam 1 saat erken çıkmasını da toplu toplu sözleşmeye ekleneceğini ve 1 Nisan’dan itibaren doğacak olan farkların da maaşla beraber yatırılacağını ifade etti.

Değerli temsilci arkadaşlarım belediye başkanının yapmış olduğu bu öneriyi sizlerin değerlendirmesine sunuyorum görüşlerinizi bildirirseniz Yürütme kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız.