GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Haziran 2019 Perşembe 11:51

Büyükşehir’de TİS masası: Sendika ne istedi, belediye ne önerdi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında gerçekleşen zirvede tarafların talepleri netlik kazandı. Büyükşehir Belediyesi sosyal ve ekonomik haklar noktasında tekliflerde bulunurken sendika da kendi önerilerini sıraladı.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında yapılan toplu sözleşme görüşmesinin detayları belli oldu. Sendika ile Büyükşehir Belediyesi heyeti arasında 26 Haziran Çarşamba Günü (Dün) gerçekleşen zirvede tarafların talepleri netlik kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Buğra Gökçe, Barış Karcı, Ahsen Düşenkalkan, Adnan Celikkal ve Nursen Daşlıçay’ın İzmir Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube adına da Anıl Kaçar, Recep Temel ve Birkan Acar’ın katıldığı görüşmede masada ayrıca iş yeri temsilcileri olarak Sultan Tazegül, Salih Deniz Islakoğlu, İnan Temiz ile Ege Bölge Avukatı Nazan Sakallı Aktaş yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin; Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ödentisinin aynı kalması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 1000’er TL’lik iki ikramiye verilmesi, kreş sayısının sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması, yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile artırılması, İZSU’nun en yakın zamanda yemek ihalesine çıkması, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının tamamı için sosyal tesisin yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılması noktasında 7 teklif sunduğu aktarıldı.

Sendikanın önerilerinin ise; Toplu İş Sözleşmesi ödeneğinin taslakta sunulan şekilde tekrardan ele alınması; belediye yönetimi tarafından teklif edilen rakamın (1054 net) konuşulabilir olmadığı, ikramiyenin taslaktaki gibi 3 taneyle aynı kalması, özel çalışma koşulları olan (zabıta, İZSU, itfaiye, güvenlik gibi) personelin özlük ve sosyal haklarına ilişkin bir sonraki toplantıda daha geniş ele alınarak sorunlara çözüm üretilmesi, eğitim, yakacak yardımı yapılması şeklinde olduğu ifade edildi.