GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Haziran 2024 Perşembe 16:41

Büyükşehir’de TİS masası kurulamadı… Tugay’dan sendikaya veto!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışan memurlar arasında tıkanan olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Tüm Bel-Sen ile bugün görüşmesi planlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sendikanın İzmir Şubesi ile görüşmek istememesi sadece Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile görüşmek istemesini belirtmesi üzerine yapılacak olan görüşme iptal oldu. Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Çayır, konuyla ilgili olarak, “Biz sendika olarak bir bütünüz, sendika şubesiyle genel merkeziyle bir bütündür. Tugay ile kişisel bir meselemiz yok" dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan eylemler devam ediyor.

Eylemler devam ederken sendika ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında bir görüşme gerçekleştirilecekti. Başkan Tugay’ın 15:30’da sendikaya randevu verdiği ancak görüşmeyi sadece Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile yapmak istediği belirtildi. Tugay’ın sendikanın İzmir Şubesi ile görüşmek istemediğini belirtmesi üzerine görüşmenin iptal olduğu belirtildi.

ÇAYIR: SENDİKA GENEL MERKEZİ VE ŞUBESİYLE BİR BÜTÜNDÜR
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş “Biz el konulan haklarımızı geri almak için mücadele ediyoruz. Mücadele ederken de anayasal haklarımız çerçevesinde tepkilerimizi gösteriyoruz. Ekmeğimizin yarısı gittiği için biz de demokratik haklarımızla mücadele ettiğimizi gösterdik. Biz bir sendikayız ve emek örgütüyüz. Tugay burada bir emek örgütünü karşısına alıyor. Biz burada emeği temsil eden bir kurumuz, emekçiler tarafından seçilmiş insanlarız. Tugay’ın bu tutumunu örgütlülüğü tanımamak olduğunu düşünüyorum. Biz sendika olarak bir bütünüz, sendika şubesiyle genel merkeziyle bir bütündür. Tugay ile kişisel bir meselemiz yok. Bizim tek derdimiz el konulan ücretlerimizin iade edilmesi. Ekmeğimizin ve haklarımızın iade edilmesini istiyoruz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.