GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Haziran 2024 Çarşamba 15:10

Büyükşehir’de TİS krizi... Sendika iş bıraktı!

Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bugün gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde masa devrilirken sendika yetkilileri eylemlik kararı aldıklarını duyurdu.

EGEDESONSÖZ - Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde masa devrildi.

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen toplantı sonrası bugünün işaret edildiği süreçte sendika yetkilileri ile belediye temsilcileri Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde sonuç çıkmazken eylemlilik kararı alındı 

Süreç hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş masadan kalktıklarını belirtirken, “Görüşmeye girmeden önce bir teklif beklediğimizi ve bulunduğumuz noktadan geri adım atmayacağımızı belirtmiştik. Ancak bize yasal sınırdan teklif yaptılar. İzmir B.B. iş barışını tek taraflı bozmuştur. Bundan sonra buranın her metrekaresi bizim eylem alanımızdır. Bu teklifi bir gasp olarak değerlendiriyoruz ve cevabını alanlarda vereceğiz. CHP toplumsal sorunları dile getirmekle övünüyor. Emekçilerin, emeklilerin, çay üreticilerinin sorunlarından bahsediyorlar. Biz de destekliyoruz. Ancak iktidarda olduğu belediyelerde ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koyuyorlar. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP’nin seçim öncesi baharı getireceğiz söylemini hatırlatan Keleş, “Sizin baharınızı gördük. Emekçilerin yazını kara kışa çevirdiniz. Saldırı yalnızca büyükşehirle sınırlı değil. Tüm ilçe belediyelerinde de benzer bir saldırı var. Buna karşı her alanda direneceğiz. Sendika farketmeksizin tüm işçi ve emekçileri eylemlerimize davet ediyoruz. Bu sorun tüm emekçilerin sorunudur. Bugün saat 15:00’ten 17:30’a kadar iş bırakıyoruz ve gerçekleşecek olan belediye meclisinde hak gasplarını protesto edeceğiz. Herkesi hollerin önüne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.