GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2020 Cuma 15:53

Büyükşehir’de TİS düğümü çözüldü: İşçiye yüzde 30 zam!

Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, Büyükşehir ile devam eden toplu iş sözleşmesinde uzlaşmaya vardıklarını, imzaların atıldığını müjdeledi. Yüzde 30'luk zamlı yeni anlaşmaya göre İZSU'da en düşük maaş 6 bin, İZDOĞA'da 5 bin lira olacak.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında şubat ayında başlayan, pandemi nedeniyle askıya alınan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayet sonuçlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grev eylem kararı asan sendika yönetimi, sonunda istediğini elde etti. Yapılan anlaşmaya göre, işçi maaşları, yeni anlaşmaya göre İZSU ve İZDOĞA'da yüzde 30 oranında zamlandı. Buna göre İZSU'da en düşük işçi maaşı 6 bin, İZDOĞA'da ise 5 bin lira olacak.

ENFLASYON FARKLARI EKLENECEK
Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, yevmiyelere yüzde 17 zam yapıldığını, artı 10 aylık enflasyon oranında ilave zam konusunda anlaşıldığını bildirdi. Şanlı ayrıca, son 6'şar aylık iki enflasyon farkının da sözleşmeye eklendiğini bildirdi.

Sosyal haklara yapılan yüzde 17'lik zamla, İZSU'da en düşük işçi maaşının 6 bin liraya, İZDOĞA'da ise 5 bin liraya yükseldiğini anlatan Şube Başkanı Metin Şanlı, şu açıklamalarda bulundu:

TOPLAM 4 BİN 790 İŞÇİYİ KAPSIYOR
"Bu şartlar, hem İZSU hem de İZDOĞA çalışanları için geçerli. 2 bin 540 İZSU, 2 bin 250 İZDOĞA çalışanını kapsayan anlaşmamızı İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı ile imzaladık. Pandemi nedeniyle sekteye uğrayan görüşmelerimiz son bir ayda yoğunlaşmıştı. İşçi kardeşlerimize, emeğe saygılı tüm bürokratlara, bu anlaşmada emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."