GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2024 Salı 18:39

Büyükşehir'de kriz derinleşiyor... İsyan raylara sıçradı!

Demiryol-İş üyesi İzmir Metro çalışanları hem yaşadıkları alacak sorunundan hem de çalışma koşullarından dolayı yarın eylem yapacak.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinde yaşanan maaş krizi, İzmir Metro’ya da yansıdı.

Edinilen bilgilere göre; metroda çalışan işçileri, bayram mesaileri, iş riski ücretleri, gıda yardımı ve yemek paraları henüz ödenmediği iddia edildi. İşçilerin yaklaşık 8 ile 10 bin TL arasında değişen alacağı bulunuyor.

Demiryol-İş İzmir Şube üyesi işçiler hem alacakları hem de çalışma koşullarından kaynaklı yarın basın açıklaması yapacak. İşçiler, Halkapınar’daki İzmir Metro Genel Müdürlüğü önünde yönetimin tutumuna tepki gösterecek. 

Sendika’nın çağrısı şu şekilde:

Değerli arkadaşlarım herkese iyi çalışmalar bildiğiniz üzere işyerimizde uzun zamandır bir çok sorun yaşamaktayız
Bu sorunları işimize çok yansıtmayarak bürokratik yollarla görüşmeler yaparak çözmeye çalıştık. Ancak gelinen son noktada Metro A.Ş yönetimi sorunlarımıza kalıcı bir çözüm üretmediği gibi, her geçen gün sorunlar çıkarmaya, var olan sorunları çözülemez hale getirmeye gayretli bir şekilde kin ve nefretle devam etmektedir.
Alın terimizi değersizleştirmeye çalışanlara, bununla da yetinmeyip, emeğimizi baskı altına alarak huzursuz bir işyeri ortamı oluşturanlara  hakkımız olan ücretlerimizi ödemeyenlere  karşı duruşumuzu göstermek  için , 22 MAYIS 2024 Tarihi (yarın) saat 15:00 da vardiyası uyan tüm arkadaşlarımızı eksiksiz olarak Halkapınar nizamiye önünde basın açıklamasına davet ediyoruz. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.