GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Aralık 2016 Cuma 13:16

Büyükşehir’de kritik mesai: Sendika talebini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında sürecek toplu sözleşme maratonu ilk oturumla başladı. On binlerce kişiyi ilgilendiren görüşmeler için 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, “Eşit işe eşit ücretten başka istediğimiz bir şey yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZELMAN’da çalışan yaklaşık 6 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin (TİS) ilk oturumu bugün gerçekleşti.

Görüşmeleri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genel- İş Sendikası yürütecek.

1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal belediyeden beklentilerini dile getirirken, “Bizim belediyeden istediğimiz eşit işe eşit ücret… Bu dönemde de İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının bu isteğimize yanıt vermesini istiyoruz. İlk günde izlenimleri göreceğiz” dedi.

İLK OTURUMDA NİYETLERİNİ GÖRECEĞİZ
Topal, “Toplu sözleşme taslağının üzerinde değişiklik yapmadığımız birçok madde var. Artık kalıplaşmış maddeler bulunuyor. Bugün o maddeler büyük ihtimalle geçer. Bu işin rengi ortaya çıkar. Niyetlerini göreceğiz.  Biz bir teklif getirmişiz. Birkaç oturumdan sonra bize teklifle gelirler. O teklifi görmek lazım. Ocak 10 gibi netleşir.  Aynı işi yapıp aynı ücreti almayan arkadaşlar var. Görüşmelerimizin ana konusu, eşit işe eşit ücrettir. İstediğimiz budur.  Bu olana kadar direneceğiz. Başka bir şey dediğimiz yok. Ben 10 liraya çalışıyorsam benim gibi araba süren arkadaşım da aynı ücreti alsın” ifadelerini kullandı.