GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Kasım 2020 Perşembe 13:19

Büyükşehir’de kritik görevlendirme: Deprem Dairesi'ne o isim atandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeni kurulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na Şehir Plancısı Banu Dayangaç’ı atadı. Dayangaç, imar daire başkanlığında uzun yıllardır farklı görevlerde çalışıyordu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de yaşanan ve 116 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından yaraların sarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik ve sosyal çalışmaların devam ettiği İzmir’de bakanlık ve yerel yönetimler yeni önlemler üzerinde projeler yürütmeye başladı. Depremde hasar gören ve yıkılan binaların yerine rezerv konut alanları tespit edilirken evsiz kalanları yeni konutlara yerleştirme çalışmaları ise büyük oranda şekillendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’ta bulunan ana hizmet binası depremde ağır hasar gördüğü için boşaltılırken belediye birimleri farklı yerlerde hizmet etmeye devam ediyor. Deprem sonrasında imar planları ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde önemli bir atama gerçekleştirildi. Kısa süre önce kurulan ve deprem öncesinde belediye organizasyon şemasında yer verilen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na Şehir Plancısı Banu Dayangaç atandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından görevlendirme yazısı imzalanan Dayangaç İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda uzun yıllardır farklı görevlerde çalışıyordu. Belediyede Üst Ölçekli Planlar Şube Müdürü olan Dayangaç’ın başkanlığında oluşturulan yeni dairede  Afet Ve Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü, Deprem Ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğü ile Mühendislik Jeolojisi Şube Müdürlüğü gibi üç teknik müdürlük bulunuyor.