GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:57

Büyükşehir’de kırmızı alarm... İZENERJİ’ye siber saldırı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'nin geçtiğimiz pazartesi gününden beri siber saldırı altında olduğu öğrenildi. Binlerce personelin kişisel bilgilerinin yer aldığı sistem için kurtarma çalışmaları devam ederken, dün akşam saatleri itibari ile emniyetin de çalışmalara dahil olduğu kaydedildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından kadro revizyonları yaşanan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez ise siber saldırı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan ve binlerce çalışanın bulunduğu İZENERJİ'de geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren sistemler kilitlenmiş durumda. Kimliği belirsiz kişi/kişiler tarafından sistemleri çökertilen İZENERJİ'de ise işçilerin bilgilerinin çalışnmış olması ihtimalinden dolayı endişeli.

BİLGİLER ÇALINDI MI?
Binlerce personelin kişisel bilgilerinin yer aldığı şirkette gerçekleştirilen siber saldırı sonrası bilgilerin de saldırganların eline geçip geçmediği bilinmiyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan siber güvenlik ekibinin de çalışmalar yürüttüğü öğrenilen konuyla ilgili edinilen bilgilere göre dün akşam saatleri itibariyle siber polis ekipleri de olaya müdahil oldu.

İZENERJİ'de sisteminin geri almak için yoğun çaba sarf edilirken, sistemin ele geçirenlerin ne gibi işlemler yaptığı ise sistemin kurtarılmasının ardından ortaya çıkacağı öğrenildi.