GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2019 Perşembe 13:37

Büyükşehir'de grev çanları!

Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yürütülen TİS görüşmeleri sürdürülürken tarafların anlaşma sağlayamadığı belirtildi. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Mayıs’ta arabulucu süreci başlayacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ A.Ş. ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürdürülürken flaş bir gelişme yaşandı.

Büyükşehir ve sendikanın oturduğu uzlaşı masasında işverenin ilk somut teklifi geçtiğimiz hafta gelmişti. O süreçte Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız süreçle ilgili önemli bilgiler vermiş ve “Tunç Başkan’ın, ‘Eşit işe eşit ücret, birlikte üretip birlikte paylaşacağız’ diye bir açıklaması var. Özellikle İZELMAN’daki arkadaşlarımızın aldıkları bir ücret var. Biz bunun eşitlenmesini istiyoruz. Arada uçurum var. Uçurumun kapatılmasını istiyoruz. Grevse grev” ifadelerini kullanmıştı.

Taraflar arasında 6’ncı oturumun gerçekleştiği aktarıldı. Sendikadan yapılan açıklamada süreçle ilgili bilgi verilirken arabulucunun devreye girdiği ifade edildi. Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde: Bugün toplu iş sözleşmemizin 6. oturumu gerçekleştirdik. Sadece 37. Madde Taban Ücretimiz konuşulmuştur.  İşverenin teklifi, taban ücreti 74 TL olan yevmiyeler üzerinde yüzde 35’tir. 85 TL üzerinden ise yüzde 17.5’tir.  Yani Buna Göre Brüt Günlük Yevmiye;

A Grubu => 100 TL

B Grubu => 102 TL

C Grubu => 104 TL

D Grubu => 106 TL

13 Mayıs’ta uyuşmazlık tutulup ara bulucu süreci başlayacaktır. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir zam değildir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.