GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Ocak 2024 Salı 15:49

Büyükşehir'de ek zam bayramı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yapılan yüzde 11,5'lık ek zammın TİS töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu çok sembolik bir şey ancak buradan bütün Türkiye'deki yerel yönetimlere İzmir'den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki bu ek sözleşmeleri yapın emekçiler mağdur olmasın enflasyona ezilmesin bir nefes alsınlar. Bu nedenle kıymetli. Mesele sadece ekonomik değil, hatta belki de ekonomik kavganın çok öncesinde başka bir şeyin mücadelesini vermek gerekiyor” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ'ta çalışan yaklaşık 20 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde imzalar atıldı

DİSK'e bağlı Genel-İş  Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrası yapılan ek protokol görüşmelerinde anlaşmaya varılmış ve yüzde 11,50'lik zam üzerinde anlaşma sağlanmıştı.  Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma sonrası ise bugün gerçekleştirilen yoğun katılımlı tören ile imzalar atıldı. İmza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da katıldı. 

SOYER: HEPİNİZE HELAL OLSUN!
Son olarak kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Neden bu kadar kıymet verdik ek sözleşmeye. Bu çok sembolik bir şey ancak buradan bütün Türkiye'deki yerel yönetimlere İzmir'den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki bu ek sözleşmeleri yapın emekçiler mağdur  olmasın enflasyona ezilmesin bir nefes alsınlar. Bu nedenle kıymetli. Mesele sadece ekonomik değil, hatta belki de ekonomik kavganın çok öncesinde başka bir şeyin mücadelesini vermek gerekiyor, o da adalet mücadelesi. O da demokrasi mücadelesi. Neden? Bir memlekette düşünün ekonomi tıkır tıkır işliyor, üretim var ancak demokrasi var. Böyle ülkeler var. O zaman ne oluyor? Sadece 1 zümre zenginleşiyor. onun dışında emek verenler yoksullaşıyorsa mesela kur korumalı mevduat diye bi şey yapıyorsunuz. o milyonları olanları koruyor. Senin verdiğin vergin o milyonerler daha büyük milyon olsun diye gidiyor. Biz ne yapıyoruz? Biz kur korumalı mevduat hesabı değil , emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz. Emeğin hakkını veren yerel yönetimcilik yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Aramızdaki fark hakkın hukukun üstünlüğüne göre kurmuş. Demokratik bri yerel yönetim anlayışı. Bugün çok karanlık ve zor dönemden geçiyor ülke. Ancak kimse enseyi karartmasın. Bugün burada bulunan sizler sadece İzmir için değil tüm ülkemiz için kıymetlisiniz. Örgütlü mücadelenin öncülüğünü yapıyorsunuz. Bizim emeğin hakkını korumak ile ilgili 2 temel kaygımız var. Birincisi emek veren kardeşlerimin çok daha iyiye layık olduğunu biliyorum. o günler gelecek. Çok daha iyisini yapacağız. Aynı zamanda bunun bir anlamı daha var. Güzel İzmir'in güzel insanlarına hizmet veriyorsunuz. O güzel İzmir'in güzel insanları sizin emeğine muhtaç. İstiyoruz ki sizin yüzünüz gülsün, emeğinizi üretirken iç huzurunuzla üretin. Bu nedenle ekonomik hakkınızı almanızı çok önemli. İzmirli buna layık,sizde buna layıksınız. Bu yürek size feda olsun kardeşlerim. Hepinizi çok seviyorum. Helal olsun size, helal olsun size, helal olsun size!” ifadelerin kullandı.