GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ekim 2019 Cuma 08:28

Büyükşehir, Çiğli’nin kanayan yarası için harekete geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin çeşitli noktalarında çalışmayan yürüyen merdivenler için gelen tepkiler üzerine harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Çiğli Belediye binası önünde bulunan yaya üst geçidine 2 adet yürüyen merdiven yapmak için ihale kararı aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin bazı noktalarında bulunan üst geçitler ve metro istasyonlarındaki yürüyen merdivenlerin çalışmaması sonrasında harekete geçti. Özellikle geçtiğimiz yıllarda Çiğlili vatandaşların her platformda dile getirdikleri sıkıntıları için çözüm bulunması noktasında adım atıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Belediye binası önünde yer alan yaya üst geçidine iki adet yürüyen merdiven yapmak için ihale kararı aldı. İlçede yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı bölgelerin başında gelen noktada özellikle yaşı ilerlemiş vatandaşlar karşıdan karşıya geçme sıkıntısı çekiyordu. İhale 7 Kasım Perşembe Günü gerçekleşecek.

Vatandaşlar geçtiğimiz dönemde change.org sitesinde, ‘Çiğli’de yürüyen merdivenlerin yürümesini istiyoruz’ adı altında kampanya başlatmıştı.