GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Kasım 2022 Salı 17:31

Büyükşehir askıya çıkardı... İzmir’e bir tarım lisesi daha geliyor!

‘Başka bir tarım mümkün’ sloganı sonrası İzmir’de tarım lisesinin sayısının arttırmak amacıyla düğmeye Basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan İnönü Mahallesi’ndeki bir alanın tarım lisesi olarak belirlenmesi amacıyla 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ni askıya çıkardı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda önemli bir yere sahip olan tarım okulları için kritik bir adım atıldı.

Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan İnönü Mahallesi’nde tarım lisesi yapılması için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alan ile ilgili planları onayladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın talebi doğrultusu üzerine, Buca İlçesi, İnönü Mahallesi, 550 Ada 21 Parsel numaralı taşınmazın "BHA (Belediye Hizmet Alanı)" olarak belirlenmesine ilişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Önerisi, parsel ve çevresine ilişkin imar hattı, kullanım kararı düzenlemeleri ve söz konusu parselin "BHA (Spor Tesisleri, Eğitim Tesisleri, Tarımsal Faaliyetleri Destekleyici Tesisler ve Yurt yer alabilir.)" olarak belirlenmesine ilişkin 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Önerisi hazırlandı. Yapılan değişiklik sonrası planlar 1 aylık süre ise askıya çıkarıldı.