GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2023 Cuma 09:01

Büyükşehir askıya çıkardı… Işıkkent’in trafiğine neşter!

Işıkent’teki nakliyeciler sitesinin bulunduğu alana dair Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan imar planlarını askıya çıkarılırken planlarla birlikte bölgenin çehresi değişecekken ve trafik sorununa da neşter vurulacak. 

EGEDESONSÖZ –  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Egemenlik ve Işıklar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Nakliyeciler Sitesi’nin ve TIR garajlarının bulunduğu alana dair hazırlanan imar planlarını yayımladı. 

672 bin 995 metrekare alanı kapsayan planlama bölgesi ile birlikte alandaki tali iş merkezleri kaldırılırken yerine konut dışı kentsel çalışma alanı, ticaret ve konut alanı ve TIR, kamyon, makine parkı garaj alanı getirildi. 

Askıya çıkarılan 5 bin ölçekli planlarla birlikte Ayakkabıcılar Sitesi Bölgesi, İzmir Çevre Yolu Pınarbaşı Kavşağı ve çevresinde yaşanmakta olan ulaşım sorunlarının çözüme kavuşacakken bölgede yaşanmakta olan imar uygulama sorunlarının giderilecek. 

TIR garajlarının yerini iş merkezleri ve imalathaneler alacak. Planlama alanındaki TIR’lar ise 9 bin 132 metrekare büyüklüğünde oluşturulacak olan yeni TIR, kamyon, makine parkı garaj alanına taşınacak.