GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ekim 2018 Cuma 13:59

Büyükşehir aday adayı Taşkın’dan yeğen Sındır’a: Eğer aday olursan…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın dayısı olduğunu da belirten Taşkın, yeğeninin aday gösterilmesi durumunda ona destek olacağını söyledi.

EGEDESONSÖZ- Geride bıraktığımız günlerde, Bergama Belediyesi eski Başkanı Sefa Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 1989-1999 yılları arasında 10 yıl boyunca Bergama Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve yerel yönetimlerinde tecrübeli olduğunu savunan Taşkın, Sonsöz Tv’nin sabah programında adaylığının sıradan bir adaylık olmayacağını anlattı. Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan Taşkın,  İzmir’i ekibi ile birlikte değiştirmek istediğini söyledi.

"İzmir’i sadece yaşanabilir değil, demokratik bir kent de yapmak istiyorum  diyen Taşkın, kenti başta halk olmak üzere muhtarlar, sanayi odaları, sendikaları ile birlikte demokratik bir şekilde yönetmek istediğini vurguladı.

Defalarca İzmir’in Akdeniz’in incisi olduğunu vurgulayan Sefa Taşkın, demokrasinin yanı sıra, yeşil bir kent için çalışacaklarını da kaydetti.

Belediyeciliğin, sadece halktan para tahsil etmek olmadığını söyleyen Taşkın, halktan su paraları konusunda çok şikayet aldığını söyledi. ‘‘Göreve geldiğimizde su faturalarını yarı yarıya indirebiliriz. Su, Allah vergisiyse bunu düzenlemek neden zor olsun’’ diyen Taşkın şöyle devam etti:

‘‘Bu popülist bir yaklaşım değil. Seçim vaadi de değil. Gerekli düzenlemeler yapıldığında bu başarılmayacak bir şey değil. Bunu düzenlemekle İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesi batar mı? Bu mümkün mü? Ayrıca, ulaşım giderlerinde üniversite öğrencileri dahil bütün öğrencilere ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak. Sadece bütçe denkleştiren, bununla övünen kurumlar olunmamalı. İnsanların daha kolay yaşamaları için o bütçeden gerekli düzenlemeler de yapılabilmeli. "

Son olarak, adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın dayısı olduğunu da belirten Taşkın, yeğeninin aday gösterilmesi durumunda ona destek olacağını söyledi.