GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2023 Perşembe 09:21

Büyükşehir aday adayı Batur’dan vaat... Kordon’a ‘otomatik aparat’ önlemi

Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, deniz taşkını ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz süreçte yaşanan deniz yükselmesi sonrası su Alsancak’ın içlerine kadar geldi. Kentin daha dirençli olması için önlemler almalıyız. Hollanda sistemine geçeceğiz ve deniz yükselirken otomatik açılan aparatlar yapacağız gerekirse” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İzmir’de yaşanan deniz taşkını ile Kordon ve Mavişehir bölgelerinde su baskınları meydana gelmişti. Gözler ise su baskınlarını önlemek için yapılan çalışmalara çevrilmiş durumda…

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’nın sunduğu ‘Volendam’ formülünün ardından bir yeni öneri de Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur’dan geldi.

GÜNDEM: DENİZ PATLAMASI... KORDON’A ‘VOLENDAM MODELİ’ ÖNERİSİ!

Batur açıklamasında şunları söyledi:

“AFAD'la birlikte dirençli kentlerde yaratmamız lazım. Geçtiğimiz süreçte yaşanan deniz yükselmesi sonrası su Alsancak’ın içlerine kadar geldi. Kentin daha dirençli olması için uyumlu olacağız. Hollanda sistemine geçeceğiz ve deniz yükselirken otomatik açılan aparatlar yapacağız gerekirse…”