GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2021 Pazartesi 09:31

Büyük teyakkuz... Karaburun için hasar raporu

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde yaşanan depremler sonrası gazetemize konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, " Şu an için bize ulaşan bir hasar kaydı yok. Bizde şu an ilçemize bağlı olan mahalle muhtarları ile görüşme içerisindeyiz. Köylerimizde herhangi bir sorun var mı diye görüş alıyoruz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de bu sabah saatlerinde 4,1; 5,2; 4,8 ve 4,7 büyüklüğünde dört ayrdı deprem birden meydana geldi. Gözler ise depremin merkez üssü Karaburun'a çevrildi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, şu an kendilerine gelen bir hasar bilgisi olmadığını söyledi.

Başkan Erdoğan, "Şu an için bize ulaşan bir hasar kaydı yok. Bizde şu an ilçemize bağlı olan mahalle muhtarları ile görüşme içerisindeyiz. Köylerimizde herhangi bir sorun var mı diye görüş alıyoruz. Bildiğiniz üzere 30 Ekim'de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası ilçemizde ağır hasar oluşan 59 konutumuz vardı. Bunlarda da bir sorun olup olmadığı hakkında çalışmalarımızı yürütüyoruz, kısa bir süre içinde bilgilere ulaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuzluk olmadığını açıkladı. Ekiplerin bölgede teyakkuza geçirildiği ve kent genelinde tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.