GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ocak 2022 Salı 14:13

Büyük satış öncesi gelişme: Mahkeme savunma istedi

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin, tıp fakültesi binasını satışa çıkarması nedeniyle Ekrem Demirtaş’ın yürütmeyi durdurma kararı için açtığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, davalı İzmir Ekonomi Üniversitesi yönetiminden, 10 gün içinde savunma vermesini talep etti

EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın sahibi olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne tıp fakültesi ve hastane olarak inşa edilen binanın satış kararıyla ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. İzmir 3. İdare Mahkemesi, İZTO’nun geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş’ın açtığı dava çerçevesinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden savunma istedi.

19 OCAK’TA İHALESİ YAPILACAKTI
İzmir 3. İdare Mahkemesi, 19 Ocak’ta gerçekleştirilmesi öngörülen satışla ilgili olarak yapılan itirazı değerlendirdi. Mahkeme; “Dava konusu işlemin sebeplerinin, dayanak alınan mevzuat hükümleriyle irtibatlandırmak suretiyle açıklığa kavuşturularak; dava konusu işlem ve bu işleme dayanak olan tüm bilgi ve belgelerin (ihale sürecinin tümünün ayrıntılı şekilde açıklandığı ve ilanlar ve mütevelli heyet kararı dahil tüm evrakın gönderilmesi suretiyle) onaylı ve okunaklı bir örneğinin mahkememize gönderilmesinin istenmesine…” şeklinde karar aldı.

SAVUNMA VE ARA KARARI SÜRESİ, 10 GÜN
Kararda ayrıca, olayın niteliğine ve davarın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin savunması alındıktan ve ara kararı gereği yerine getirildikten sonra incelenmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20., 20/A ve 2. Maddesi gereğince savunma ve ara kararı süresinin (10) gün olarak belirlenmesine, aynı kanunun yukarıda yer alan 20/A maddesi uyarınca, savunma verilmesi ve savunma verme süresinin geçmesiyle birlikte dosyanın tekemmül edeceğinin, taraftarlara tebliğine, 17/01/2022 tarihinde oybirliğiyle karar verilmiştir” denildi.

DEMİRTAŞ: BEŞ YILDIR ÖĞRENCİ ALAN FAKÜLTE KAPATILIR MI?
İZTO geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş, tebligatın ardından Egedesonsöz’e şu açıklamayı yaptı:

“10 gün içinde savunmanın verilmesi isteniyor. Mütevelli heyet kararları, bu durumla ilgili bilgi ve belgeler isteniyor. Neden satıyorsun, satışın gerekçesi nedir, sorusunun cevabı aranıyor. Biz diyoruz ki, burası tıp fakültesinin hastanesi olacak, fakültede öğrenciler var. 2017’de öğrenci kabul etmeye başladık. Bu hastane yerine yeni bir hastane yapmaya kalksan, beş yılda biter.  Yetişmez ki. O zaman tıp fakültesini kapatman gerekir. Beş yıldır öğrenci alan bir fakülte kapatılır mı? Adaletin yerini bulacağına yürekten inanıyorum. Bu satışın durdurulması için uğraşacağım.”