GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Haziran 2016 Cuma 14:17

‘Büyük Altay’ sloganı öksüz kaldı!

Altay’ın unutulmaz amigosu ve "Büyük Altay" sloganın yaratıcısı "Sarı Erol" lakaplı Erol Battal vefat etti.

Fransa`da yaşayan ve Altay sevgisi ile bilinen Erol Battal, Altay`ın görkemli 1.Lig günlerinde Altay amigoluğu yapmış ve Alsancak`ta siyah beyaz sevginin yaşatılması ve büyütülmesi için büyük çaba harcamıştı.

Aralarında Altay başkanlarından Nafiz Zorlu`nun da yer aldığı "Genç Altay" isimli bir de takım kuran Battal, Altay tribünlerinin unutulmayan simalarından biri haline dönüşmüştü. "Büyük Altay" sloganın da yaratıcısı olan Sarı Erol, Altay`ın kaybettiği bir maçın ardından kendini Kordon`dan denize atarak Altay sevgisinin sınırsızlığını da ortaya koymuştu.

Altay`ın oynadığı unutulmaz finallerin tümüne katılan Battal, Fransa`nın güneyinde yaşadığı Set kasabasında da siyah beyaz sevgisini yaymıştı. Gençlik yıllarında gazetecilik de yapan Erol Battal Didim`de TRT, Anadolu Ajansı, Hürriyet ve Fotospor muhabirliği de yapmıştı.

Altayla ilgili anılarını derlediği bir de kitabı bulunan Sarı Erol, kırk yıldan bu yana Fransa` da yaşıyordu. 76 yaşındaki Erol Battal, 4 kız çocuk babasıydı.

Erol Battal`ın cenazesi pazar günü Alsancak Hocazade camiinden öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Turgutlu Belediye Mezarlığı`nda toprağa verilecek.