GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ağustos 2024 Pazar 09:13

Bursalı'dan balık ölümleri çıkışı: Sorumlu iklim değişikliği değil, değişmeyen CHP zihniyeti!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin ihmalinin neden olduğunu söyledi. Bursalı, “Sorumlu iklim değişikliği değil, değişmeyen CHP zihniyetidir.” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada İzmir Körfezi’nde kıyıya vuran çok sayıda ölü balık ve kente yayılan şiddetli kötü kokuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şebnem Bursalı, yaşanan gelişmeler üzerine İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İzmir İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin analiz için Körfez’den numuneler aldığını hatırlattı.

Sonuçların kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını dile getiren Bursalı, “Bugüne kadar yapılan analizlerin sonuçlarını biliyoruz. Ölçüm cihazlarının üst sınırını geçen kirlilikle karşılaştık. Öyle tahmin ediyorum ki benzer bir sonuçla karşı karşıya kalacağız. Zira iç denizde yaşanan kirlilik sebebiyle oksijen seviyesi, deniz canlılarının yaşayabileceği sınırın altına düşmüş durumda. Bu nedenle de balık ölümleri yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

“SİZ KİRLİLİKLE MÜCADELE ETMEZSENİZ, BİZ SİZİNLE MÜCADELE EDERİZ”
Körfez’de yaşanan kirliliğin en büyük sorumlusunun, Büyükşehir yönetimi olduğunu söyleyen  AK Partili Bursalı, “arıtma tesisi sorunu yıllardır çözülemedi. Mevcut sistem de yetersiz kalıyor. Atıksular arıtılarak körfeze deşarj edilmesi gerekirken zaman zaman bunun yapılmadığını gördük. Şimdi siz tüm bu gerçekleri görmezden gelip suçu sadede iklim değişikliğine, artan sıcaklıklara atarsanız karşınızda bizi bulursunuz. Ne İzmir’i ne de İzmir Körfezi’ni sizin ihmalinizle baş başa bırakmayacağız. Siz kirlilikle mücadele etmediğiniz sürece biz sizinle mücadele edeceğiz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.