GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Eylül 2022 Pazartesi 16:35

Bulgaristan’da yine seçim var... 18 bin göçmen sandığa gidecek

Geçen yıl Bulgaristan’da yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanan İzmir’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı da olan yurttaşlar, 2 Ekim’de genel seçimler için sandık başına gidecek. İzmir BAL-GÖÇ, oy kullanacak seçmenlere, yarın saat 24.00’e kadar “Dilekçeyle bilgileri güncelleyin, seçim günü zaman kaybı yaşamayın, oyunuzu rahatça kullanın” çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ – Geçen yıl Kasım ayında Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giden İzmir’de yaşayan, Bulgaristan vatandaşı da olan yurttaşlarımız, 2 Ekim’de genel seçimler için oy kullanacak. İzmir’de oy kullanma hakkına sahip kişilere, seçim günü vakit kaybını önlemek, bilgileri güncellemek amacıyla İzmir BAL-Göç (İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği) tarafından bir çağrı yapıldı. Genel Başkan Abdurrahim Gürsoy, Bulgaristan Genel Seçimleri öncesi bir duyuru yayınlayarak, oy kullanma hakkına sahip kişilerin Türkiye’de rahatça oy kullanmalarını sağlamak amacıyla dilekçe vermeleri gerektiğini, dilekçe doldurma işlemini önceden yaparak seçim günü kuyrukların, yığılmaların önüne geçmek istediklerini bildirdi.

DİLEKÇELERİ İŞLEYECEK 11 KİŞİNİN TELEFON NUMARALARI PAYLAŞILDI
Başkan Gürsoy, 11 kişinin telefonlarını paylaştığı duyuruda, 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak Bulgaristan Genel Seçimleri’nde oy kullanma hakkına sahip (geçerli liçna kartı bulunan) kişilerin, seçimi daha sağlıklı, güvenli ortamda yapmak ve maksimum sayıda oy kullanmanın sağlanması için Kiril alfabesiyle dilekçe doldurmak zorunda olduğunu hatırlattı. Bu çalışmanın yarın (6 Eylül) saat 24.00’e kadar süreceğini belirten Başkan Gürsoy, “Telefonlarını verdiğimiz arkadaşları arayarak bu işlemin yaptırılmasını rica ediyoruz. Eğer bir sorun yaşanır, bu işlem yapılamazsa, o arkadaşların dilekçelerini seçim günü dolduracağız. O gün yığılma olmaması için, bugünden o dilekçeleri vermekte fayda var” dedi.

İZMİR’DE TOPLAM 18 SANDIK KURULACAK
Ekiplerin kurulduğunu, irtibat telefonlarının whatsapp gruplarından da paylaşıldığını belirten İzmir BAL-GÖÇ Başkanı Abdurrahim Gürsoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bulgaristan kimliklerini bilgisayara giriyoruz ve sandık kurulu önünde zaman kaybını önlüyoruz. Çifte vatandaş olan hemşehrilerimiz arasında ciddi bir göç olduğunu görüyoruz. Sadece Sarnıç’tan en az 4 bin gencimizin Avrupa’ya gittiğini tespit ettik. Dolayısıyla bu seçimde 18 bin civarında kişinin oy kullanacağını öngörüyoruz. Seferihisar ve Aliağa da dahil olmak üzere toplam 18 sandık kuracağız. Nüfusumuz daha kalabalık ancak bu kadar insanı sandığa çekebiliyoruz. Türk partisi, Hak ve Özgürlük Hareketi Partisi Bulgaristan parlamentosuna ne kadar çok Türk vekil sokarsa, bizim için o kadar iyi. Tüm hemşehrilerimizi demokratik haklarını kullanarak oylarını atmalarını istiyoruz.”