GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
11 Şubat 2017 Cumartesi 17:59

Bülent Şenocak İKTAD Başkanlığına seçildi

İzmir Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği'nin (İKTAD) 1'inci Genel Kurulu'nda, Bülent Şenocak yönetim kurulu başkanlığına seçildi. 

İzmir Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği'nin (İKTAD) 1'inci Genel Kurulu'nda, Bülent Şenocak yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

İzmir Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği'nin (İKTAD) 1'inci Genel Kurulu, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da genel kurula katıldı. Derneğin kuruluşu hakkında bilgiyi, kurucu Başkan İlhan Pınar, verdi. İlhan Pınar, "İzmir'in kültür ve tarihine katkı koyacak çalışmalar ile kentin ve ülkenin önemli bir derneği olmayı hedefliyoruz. İzmir'in bu tür yapılanmalara ihtiyacı var. İzmir tarihi ile övünen ama tarihini yazamayan kent İzmir,  İzmir dışında daha çok arşivleniyor kent yeteri kadar yazamadık, yeteri kadar okumadık yeteri kadar arşiv oluşturmadık. Bu yüzden bu derneğin çok büyük rolü ve önemi olacak" dedi. Derneği'n başkanlığına seçilen Bülent Şenocak ise ilk olarak dernek kimliği oluşturup İzmir ile Ege'nin kültürüne katkı koyacaklarını söyledi. Bülent Şenocak, "Artık egoları bir yana bırakıp, İKTAD olarak İzmir için çalışacağız. İzmir'in en güvenilir STK olmak için yola çıktık, bunu en kısa zamanda başaracağız. Yakında toplantılarımızı yapacağımız dernek merkezini hayata geçireceğiz. Kent gezilerimiz tüm hızıyla devam edecek. Çalışma grupları oluşturacağız" dedi.  

İZMİR'İN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ

İKTAD'ın hedeflerinden de bahseden bÜLENT Şenocak, "İzmir ve çevredine dair özgün araştırmaların yapılmasını sağlayacağız, İzmir'in kütüphanesinin kurulmasına öncülük edeceğiz, İzmir'in zengin kültürel birikimini ortaya koyacak İzmir Kültür Envanterinin hazırlanmasını sağlayacağız. İzmir'in UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilecek projeler üreteceğiz" dedi. İKTAD yönetiminde Elif Berkay Başar, Ercüment Tahtakıran, Halil Nadas, İpek Kostak, Mehmet Çınar Atay, Mehmet Gülümser, Yavuz Selim Ağaoğlu, Yunus Bayraktar yer aldı. (DHA)